Egyáltalán, miért van? Ki segít? Talán megoldhatjuk házilag? Mindent, amit eddig nem tudott a dugulásról, most eláruljuk!


Dugulás

Bizony mindig akkor lep meg bennünket, amikor nem számítunk rá. Képtelen helyzetet szül, amikor a dugulás miatt nem használhatjuk a WC-t vagy ha tudjuk, hogy fél órán belül vendégek jönnek hozzánk, mégsem folyik le a csapból a víz és még elmosogatni sem vagyunk képesek. Sajnos a dugulásra nem lehet felkészülni. Képtelenség. Próbálkozni ugyan lehet otthon, házilag (ezt bővebben is ki fogjuk fejteni), de biztos és hosszú távú sikert, csak egy ezzel foglalkozó profi duguláselhárító szakember érhet el. Ő rendelkezik azokkal a duguláselhárító eszközökkel, amikre szükség van, máskülönben a dugulást kiváltó szennyeződés sehogyan sem lesz eltávolítható a lefolyóból és a csatornahálózatból. Hogy KI EZ AZ EMBER? És hol dolgozik? Azt most áruljuk el!

A duguláselhárítást végző ember szakmáját tekintve vízvezeték szerelő, akinek speciális területe a duguláselhárítás. A Budapest Csatornázás szakmai körében több olyan speciális szakember ismerünk, akik munkájukban valóban profik és tapasztaltak. Ők azok, akiket bátran beengedhet a lakásába. Nem kell tartania tőlük. Mindössze egy telefonjába kerül és a legjobbak máris a helyszínen megvizsgálják az ügyet, eldöntik, milyen szintű problémáról van szó, a dugulás melyik fázisban tart és aztán elmondják, mit kell tennie, hogy a dugulás megszűnjön.


Ha sürgős a dugulás elhárítása, kérje gyors árajánlatunkat telefonon!


Ha már ott a baj, amikor AZONNAL cselekedni kell: : elöntötte a lakást a szennyvíz, nem használható a WC, a fürdőszoba, a konyha vagy a kerti csap, ne kezdjen hozzá egyedül a WC pumpával, hanem hívjon SZAKEMBERT. Keresse a Budapest Csatornázás egyik képzett és tapasztalt munkatársát!

Mit tehetünk a dugulás ellen?

 1. Otthoni próbálkozások

 2. Amikor nem szégyelljük használni a házi csőgörényt (azaz a spirálozót, a kezünkbe vesszük a WC pumpát vagy a drágább lefolyótisztító vegyszereket és a különféle házi készítményeket). Képzeljünk el egy szituációt (már lehet, hogy Ön is járt ebben), amikor a dugulás nem várt tovább és elöntötte a lakást vagy a kertet. Az most egyelőre mindegy, hogy a konyhában vagy a fürdőben lepett-e meg bennünket, a lényeg, hogy miatta vagy nem tudunk mosakodni, vagy nem használhatjuk a toalettet, esetleg órák óta a koszos edényeket sem vagyunk képesek elmosni, mert hát a lefolyón a dugulás miatt nem folyik le a víz.

  A rossz hír az, hogy a lehetséges szituációk között ez még az enyhébb változat. Ilyenkor még megpróbálhatunk a lefolyóba önteni duguláselhárító szereket (rengeteg típusa létezik, amelyek boltokban beszerezhetők), ám ezek vagy segítenek, vagy nem. A bolti szerek vagy a házi kotyvasztásos duguláselhárító egyvelegek (szódabikarbóna, sütőpor, kóla) mellett kipróbálhatjuk a házi használatra tervezett különféle hosszúságban kapható csőgörényt (közismertebb nevén: a spirálozót) vagy a legtöbb háztartásban egyébként is lévő WC pumpát, ám a dugulás súlyosságának és előrehaladottságának függvényében ezek ismét vagy segítenek vagy pedig nem. Mindenesetre kipróbálhatók, alkalmazhatók, ám arra senki nem vállal garanciát, hogy mennyire fognak tényleges és valódi megoldást nyújtani.

  Persze van az a szituáció, amikor annyira el van már dugulva a vízvezeték-rendszer belseje, hogy a szennyvíz egyenesen visszafelé: a mosogatóba, a mosdóba, a WC-be ömlik vissza. Ezen a ponton már nem próbálkozatunk saját belátásunk szerint: annak érdekében, hogy ne okozzunk nagyobb anyagi kárt, ne ázzon be az alattunk élő lakó, a szennyvíz ne tegyen kárt személyes tárgyainkban, a Budapest Csatornázás duguláselhárításért felelős szakemberét kell hívni és ő majd alaposan a lefolyó mélyére ás, megtalálja a kiváltó okokat és közvetlenül azokat szünteti meg, hogy újra minden visszaálljon a régi kerékvágásba!

 3. Hogyan és mivel csinálja a profi? Milyen lehetőségei vannak?

 4. Az ember még akkor is nehezen fordul szakemberhez, amikor tudja, érzi, látja, és tapasztalja, hogy bajban van. Nagy bajban van. Ennek elsődleges oka az anyagi kiadástól való félelem, hogy vajon mennyibe kerül, és nehogy átverés legyen az egész. Olyan gondolatok járnak a fejében, hogy vajon mi történik akkor, ha nem is szerelő, hanem egy rabló jön a lakásába, aki először feltérképezi otthonát, másnap pedig egy-két társával jön és ki is rabolja azt.

  Ezennel itt és most biztosítjuk afelől, hogy a Budapest Csatornázás szakemberei egytől egyig a legprofesszionálisabb szakemberek a szakmájukban, megbízható, jóravaló emberek, akik csak addig zavarják Önt, míg el nem hárították a bajt és aztán nyugodtan ki nem sétálnak az otthonából. Mindezt természetesen fix áron, rejtett költségek nélkül teszik.

  Amilyen árakat lát a weboldalukon és amilyen árakról beszélnek a telefonban, Önt a helyszínen nem fogja meglepetés érni. Nem kell attól tartania, hogy az előzetesen megbeszélt 10000 forint helyett majd 20000-et mondanak. Próbálja meg félre tenni ezzel kapcsolatos aggályait és félelmeit és gondoljon arra, hogy a DUGULÁSTÓL MOST MEG KELL VÉGRE SZABADULNIA!Hogyan történik a dugulás elhárítása

Amint megérkeznek a helyszínre a szakemberek (általában a bejelentéstől számított néhány órán belül) felmérik a helyzetet. Megvizsgálják, hogy milyen típusú dugulásról van szó, az milyen fázisban van.

Ahhoz, hogy a duguláselhárítás első lépése zökkenőmentesen végbe menjen, szükség van arra, hogy Ön biztosítsa a szakemberek számára az azonnali hozzáférhetőséget. Magyarán azt, hogy ne kelljen még felesleges pakolásokkal az időt húzni, hanem azonnal neki láthassanak a munkához, ami a következő lépésekből áll:

 1. Az ok megtalálása és annak hatékony„elpusztítása”

 2. Kamerás csatornavizsgálattal meg kell keresniük a lefolyóba a dugulást kiváltó okot, azaz célpontba kell venniük azt a szennyeződéscsomót, ami nagy valószínűséggel a lefolyótól számítva egy vízvezeték szerelőnek közel van, tehát egy ipari csőgörénnyel hozzá is férhet, így célzottan csak azt kell kitisztítania a vízvezeték rendszer belsejéből.

  A munkálat a csőgörényes megoldás mellett elvégezhető nagynyomású (WOMÁS) csatornatisztító művelettel is. Ilyenkor a víz gyakorlatilag kisöpri, erőteljesen kitisztítja a csatornabelsőt. Volt kosz, nincs kosz. Ennyi volt.

 3. Fertőtlenítés

 4. Gondoljuk végig logikusan: akkor, amikor dugulásról és duguláselhárításról beszélünk, akkor a baktériumokkal teli koszos és büdös szennyvizet látjuk magunk előtt, ami nem éppen a higiéniáról ismert. Épp ellenkezőleg: ezzel nagyon vigyázni kell. Szabad kézzel semmihez ne érjünk, ha a szennyvíz elöntötte a lakást. Még ha takarítani kell, akkor sem! Vegyünk fel egy kesztyűt (lehetőleg valamilyen vastagabb típust), nehogy elkapjunk valamilyen betegséget, mert akkor lesz csak igazán maradandó a dugulás…

  Éppen amiatt, hogy a dugulással nem játszhatunk, a duguláselhárítást követően egy alapos tisztítás-fertőtlenítés veszi kezdetét. Ehhez minden szükséges eszközt természetesen a Budapest Csatornatisztítás magával hoz és biztosít.

 5. Folyamatos kontroll: nem szabad megállni!

 6. Amint újból rendbe lett a lakás és elmentek a duguláselhárítók, nagyon fontos, hogy bizonyos időközönként kihívja őket és ellenőriztesse a lefolyók állapotát. Ezzel a hozzáállással ugyanis elkerülhető egy esetleges későbbi dugulás, plusz a szakemberek mégiscsak adhatnak néhány tanácsot, amik betartásával a család vagy a lakóközösség együtt odafigyelhet a lefolyórendszer megfelelő, helyes használatára.Ha már a szokásoknál tartunk: mit tegyünk a MEGELŐZÉSÉRT?

Mint minden probléma esetén, a dugulással kapcsolatban is a legfontosabb a MEGELŐZÉS. Ennek hiányában bármit tehet, sajnos mindig bele fog esni ugyanabba a csapdába. Ha azt is gondolja magában, hogy „oké, akkor most a szerelők mindent rendbe hoztak”, akkor téved. Ők ugyanis a problémát csak AKTUÁLISAN oldották, de a végleges megoldásért a helyes szokások, a helyes életvitel gondoskodik. Ezentúl igenis oda kell figyelni arra, hogy mi az, ami a lefolyóba kerül (kerülhet) és mi az, ami nem. Hajszálak, köröm, nagymennyiségű kemikália (sampon, balzsam, szappan, tusfürdő), a konyhai mosogatóban az ételmaradék és a zsiradék, a kerti lefolyó kapcsán a gyökérbenövések, falevelek… ezek mind-mind, egytől egyig a lefolyóba nem illők dolgok. Ezek okozzák ugyanis a dugulást, ezek a kiváltó tényezők. Igenis oda kell együtt figyelniük a lakásban élőknek arra, hogy ami a kukába való, az oda és ne a lefolyóba kerüljön. Ha ezt az elvet nem sikerül betartani, valószínűleg hanyagság és nemtörődömség áll a dolgok mögött. Ha ez így van, akkor erőt kell vennie az embernek magán és tudnia kell változni. Mert ha nem így tesz, a végére úgyis nagyobb galibát csinál a sorozatos „lustaságok” miatt.

Mi már és Ön is jól tudjuk, hogy akár van dugulás, akár nincsen, van, akire számíthat: a Budapest Csatornázás profi duguláselhárítói mindig akkor állnak Ön mellett, amikor beüt a baj, vagyis a dugulás. De ha csak szeretné átnézetni a lefolyókat, vagy ha csőtörés alakul ki az udvarán, akkor is bátran keresheti őket.

Higgye el: jól dolgoznak. Megéri velük felvenni a kapcsolatot, hiszen az mindenkit biztonsággal tölt el, ha tudja, hogy nincs egyedül és van, akire számíthat! Egyre kevesebb a megbízható cég, aki a saját szakmájára hivatásként tekint, de a Budapest Csatornázás ilyen! Ezért fordulhat Ön is bátran hozzájuk!