Csatornatisztítással komfortos lesz a lakás: valóban megtisztul és fellélegzik - Csatornatisztítási módszerek, technológiák és egy cég, aki el is végzi Ön helyett a munkát! -


Aki rendelkezik valamilyen nagyértékű vagyontárggyal (például ingatlannal vagy autóval), az pontosan tudja, hogy bizonyos időközönként nem árt alaposan ránézni a különféle eszközök és rendszerek megfelelő működésére. Az évek folyamán ugyanis minden anyag, amit környezeti hatás ér, korrodálódik, elöregedik, muszáj tehát cserélni, adott esetben felújítani. A lényeg, hogy szó legyen arról, hogy a tulajdonos igenis odafigyeljen a karbantartásra és a rendszeres ellenőrzéseket betartsa, valamint, hogy kontroll alatt tartsa a szabályszerű működést. Bárhonnan is nézzük a dolgot: az idő ural bennünket és ezzel együtt az egész életünket, időbeosztásunkat. Hajlamosak vagyunk elfeledkezni bizonyos dolgokról, és amit nem látunk, arról talán nem is veszünk tudomást. Csak éppen akkor vagyunk felháborodva, amikor közvetlenül beütött a baj. Akkor viszont „kikérjük magunknak”, hogy márpedig ez hogyan, miként fordulhatott elő éppen velünk.

A civilizált társadalom alapvetői elemeit (mint például a vízvezetékhálózatot, a szennyvíz- és csapadékcsatorna hálózat sokféleségét és azok működését) látnunk kell magunk előtt, ismernünk kell azok működésüket. Ha ugyanis ismerjük, akkor fogjuk csak igazán érteni/tudni, hogy miért is van szükség bizonyos időközönként CSATORNATISZTÍTÁSRA.


Ha sürgős a csatorna tisztítása, kérje gyors árajánlatunkat telefonon!


Szükség van a csatornatisztításra: igen, de MIÉRT?

Az, hogy le tudjuk húzni a WC-t, hogy mosogatni sokkal egyszerűbb és higiénikusabb, mint például 100 évvel ezelőtt volt, mind-mind a korszerű közművesítésnek köszönhető. Annak érdekében azonban, hogy a szenny- és csatornavíz elkerüljön oda, ahol nem szennyezi sem az életterünket, sem pedig a környezetünket, szükség van egy olyan hálózatra, ami elvezeti a koszos vizet, ugyanakkor biztosítja a tiszta vízzel történő utánpótlást is. Ezt a rendszert nevezzük csatornahálózatnak, amiben a kulcsfontosságú szerepet a vízvezetékek és a csövek kapják. Ők tehát az aktív elemek ebben a nagy és bonyolult körforgásban. Ha azonban a vízszállító csövekben bármilyen meghibásodás történik (elreped, átlyukad, elöregedik, belsejében felgyülemlik a lefolyóból érkező szennyeződés: a kosz, a piszok, stb.), akkor működésbeli rendellenesség áll fenn és a rendszer nem működik tovább, vagy ha tovább is működik, azt inkább nehézkesen teszi, és a végén úgyis vagy csőtörés, vagy komoly dugulás alakul ki a lakásban.

A csatornatisztításnak Magyarországon is természetesnek kellene lennie. Más nyugat-európai országban a csatornatisztítás rendszeressége nem csak a közterületeken, a városokban természetes (és kötelező!), hanem magánlakásokban is. A lakástulajdonosoknak fontos, hogy minden dolgukat szakemberek professzionális műszerek segítségével ellenőrizzenek és kapjanak mindig egy valós képet ingatlanjuk állapotáról és arról, ha esetleg valami a lakásban felújításra, korszerűsítésre szorulna. Nálunk, Magyarországon örül egy átlagember, ha a havi rezsijével lépést tud tartani. Nincs pénz tehát még azt a néhány ezer forintot sem kiadni egy-egy csatornatisztításért, ezért a duguláselhárítók, a vízszerelők kénytelenek akkor cselekedni, ha már BAJ VAN és ha már csak a nagynyomású WOMA csatornatisztító segít!

Csatornatisztítás és dugulás: összefüggnek egymással?

Ha olyan anyagokat juttatunk a lefolyón keresztül a vízvezeték-hálózatba, amik a csövekben megragadva, a víz szabad áramlásában fennakadást, működésbeli rendellenességet, zavart okoznak, akkor bizony a dugulás nagyon is összefügg a csatornatisztítással. A durva dugulásokat ugyanis kizárólag a nagynyomású WOMA csatornatisztítási művelettel háríthatjuk el sikeresen és hatékonyan, egy viszonylag pénztárcakímélő megoldás részeként.

Ám a csatornatisztításra nem csak akkor számíthatunk, ha a baj már konkrétan előállt és azt orvosolni kell. Bizonyos időközönként a csatornahálózatnak szüksége van egy „vérfrissítésre”, egy alapos tisztításra. A folyamatot elegendő akár kétévente elvégeztetni, és ha teheti, valóban tegyen azért, hogy ez meg is valósuljon.Milyen csatornatisztítási technikák léteznek?

Két nagyobb csatornatisztítási technikával dolgoznak ma a vízvezeték-szerelők és a duguláselhárító specialisták. Az egyik a gépi spirálozás, közismertebb nevén a csőgörényezés, ám ebben az esetben a szakemberek csak bizonyos szakaszig jutathatnak el a lefolyótól a vízvezeték-hálózatba. Célzott, enyhébb jellegű duguláselhárításnál használják, de ma már nem a spirálozás a döntő technikai megoldás.

A másik típusú duguláselhárítási módszer a nagynyomású, azaz a WOMA csatornatisztítás, ami vízágyúként teszi alaposan rendbe a vízvezeték-hálózatot. A WOMA működési elvét úgyis leírhatnánk, mintha Ön most a lakásban egy teljeskörű takarításba kezdene és minden apró porcicát felszedne, eltávolítana, egyszóval alaposan rendbe tenné a lakását. A WOMA olyan erővel végzi a dolgát, hogy nincs az a szennyeződés, aminek ne látná el a baját. Hatékonyságával ma semmilyen más módszer sem száll harcba.

Bővebben a WOMA nagynyomású csatornatisztító módszerről: működése, felépítése, árak

Ebben a fejezetben átvesszük a WOMA csatornatisztítási technológia működésének lényegét. Azt, hogy egyáltalán mit jelent a WOMA! A gépi spirálozás mellett WOMA csatornatisztítással oldja meg cégünk, a Budapest Csatornázás lakóingatlanok és városi, közterületi hálózatok karbantartását, és duguláselhárítását.

A WOMA kis mérete ellenére rendkívül nagy teljesítménnyel rendelkezik. A berendezést 3,5 t alatti gépjárműben hordjuk magunkkal és mivel akár 300 métert meghaladó WOMA tömlővel is rendelkezünk, akár mélygarázsok csatornatisztítását és duguláselhárítását is biztonságos módon, határidőre el tudjuk vállalni.

A WOMA működéséhez vízre mindenképpen szükség van, ami egy gépkocsiba beszerelt nagy tartályban tárolt, vagy kerti csapról érkezik. Ezt általában diesel vagy benzin üzemű motor által meghajtott magasnyomású pumpa, akár több száz bár nyomásra fokozott víznyomás egy speciális acélbetétes tömlőn keresztül juttatja el a munkafejig.

És most jön a LÉNYEG, miszerint a WOMA fejlettségét, technikai hátterét az mutatja csak igazán, hogy akár többméretű speciális tisztító fejjel kiegészíthetjük annak érdekében, hogy a legkülönfélébb méretű és típusú vízvezeték-rendszerbe egyszerű és hatékony legyen az eljárás:

  1. A hagyományos mosófej: általában ezt használjuk a csatornatisztítás során. Működésének alapelve, hogy használatakor hátrafelé nyomja a közel 300bar nyomással a vizet, és ha kell, a hozzáadagolt vegyszerek segítségével alaposan belülről tisztítja ki a csatorna vezetéket.

  2. Speciális forgófej: ha a helyzet megkívánja, akkor a speciális forgófejez alkalmazzuk, ami ugyancsak hátrafelé nyomja a vizet, hiszen csak így tud előre haladni, de előfordulnak furatok, melyek megpörgetik a fejegységet, hogy könnyebben felverje a csatorna falára rakódott koszt és szennyeződéseket.

  3. Speciális gyökérvágó womafej: olyan erő rejlik benne, akár egy valódi fegyverben. Közel 300bar nyomással nyomja hátrafelé és körbe a vizet, közben 10000-es fordulaton forgómozgást végez úgy, hogy közben egy láncot pörget. Nincs olyan durva szennyeződés, amit ezzel a módszerrel ne távolíthatnánk el. A profik, vagyis a Budapest Csatornázás szakembereinek vitathatatlanul ez a legfontosabb fegyvere!A Budapest Csatornázás szakemberei, munkatársai készen állnak arra, hogy irányításukkal végre elkezdhessék az Ön otthonában is a csatornatisztítást! Mindössze egy telefonjába kerül és megyünk: segítünk!

Gondoskodjon Ön is megfelelőképpen vagyontárgyairól! Az otthonunk az egyik legdíszesebben csillogó ékkövünk, amire figyelni kell! Ez a típusú gondoskodás elengedhetetlen!